Η τεχνολογία BEMS σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε και να αναλύετε κάθε πτυχή της κατανάλωσης ενέργειας της επιχείρησής σας, από τον φωτισμό , κλιματισμό και τη θέρμανση έως τον πεπιεσμένο αέρα και την ψύξη διεργασιών και, κρίσιμα, να προσδιορίζετε πού μπορεί να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας.

Αποδοτικότητα, έλεγχος και εξοικονόμηση

Υπολογίζεται ότι το 90% της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού στις επιχειρήσεις δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε κόστος ενέργειας. Επιπλέον, η κακή χρήση του ελέγχου των λεβήτων μπορεί να προσθέσει έως και 30% περισσότερη κατανάλωση καυσίμων σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το BEMS (Carbon Trust).

Μελέτη του Ινστιτούτου Διευθυντών (IoD) που διεξήγαγε έρευνα μόνο για τις μικρές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι χάνουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο € ετησίως λόγω των αναποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και των αυξανόμενων κυβερνητικών τιμολογίων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθιστώντας σαφές ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόσουν αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, εάν θέλουν να επιτύχουν τους ολοένα και πιο απαιτητικούς στόχους εξοικονόμησης (The Telegraph).

Με την ενσωμάτωση ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας κτιρίου στην επιχείρησή σας θα είστε σε θέση να έχετε:

 • Έλεγχο θέρμανσης, κλιματισμού και φωτισμού σε σχέση με την πληρότητα του δωματίου
 • Τους υπαλλήλους σε άνετο κλίμα και επομένως, παραγωγικούς.
 • Υπό παρακολούθηση την κατανάλωση ενέργειας έναντι παραγόντων που την επηρεάζουν, όπως η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα
 • Την ευκαιρία να τροποποιήσετε τις υπηρεσίες του κτιρίου σας σύμφωνα με τις λειτουργικές του απαιτήσεις
 • Την δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα από το ενεργειακό σας κόστος
 • Εντοπισμό της ενεργειακής αναποτελεσματικότητας
 • Την ευχέρεια να εκμεταλλεύεστε την καινοτομία με νέες τεχνολογίες
 • Την δυνατότητα να παρακολουθείτε τυχόν ανωμαλίες και τάσεις στην κατανάλωση ενέργειας
 • Πρόβλεψη δραστηριοτήτων συντήρησης και αστοχιών στο τέλος του κύκλου ζωής τους
 • Συντήρηση και ρύθμιση συσκευών ασφαλείας
 • Μείωση στο αποτύπωμα άνθρακα

Ανάλυση και αναφορά

Επειδή ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας αναλύει πότε και πού χρησιμοποιείται η ενέργεια, μπορείτε να ορίσετε όρια και στόχους με βάση τα προφίλ χρήσης ώστε να αυξήσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας. Το σύστημα της Honeywell που βασίζεται σε cloud σάς επιτρέπει να έχετε προσαρμοσμένους ενεργειακούς «πίνακες εργαλείων» για εμφάνιση βασικών πληροφοριών κατανάλωσης. Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί εξατομικευμένη αναφορά για την παροχή αναλύσεων και πληροφοριών σχετικά με τις ημερήσιες, μηνιαίες και ετήσιες τάσεις και σας επιτρέπει να ελέγχετε την πρόοδο σε σχέση με τους στόχους.

Με τη χρήση ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας κτιρίου, όπως η τεχνολογία μας Healthy Buildings , μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση έως και 50% και αυτό, να «κλειδωθεί» μέσω των υπηρεσιών συντήρησης της Smart Systems AE.

Βοηθώντας το περιβάλλον και το επιθυμητό αποτέλεσμα

Φυσικά, η ενεργειακή απόδοση δεν είναι μόνο η επίτευξη μέγιστου κέρδους στις μέρες μας. Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή, τις εκπομπές CO2 , την επιδημία του Covid-19 και την αυξημένη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι επιχειρήσεις δεν είναι απρόσβλητες από τις πιέσεις που ασκούν αυτοί οι παράγοντες.

Το 30% των εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα προέρχονται από δημόσια κτίρια και παρόλο που οι εκπομπές σε αυτόν τον τομέα έχουν μειωθεί , θα πρέπει να μειωθούν πολύ περισσότερο για να επιτευχθεί μείωση 80% έως το 2050 και να επιτευχθούν οι κυβερνητικοί στόχοι μείωσης του άνθρακα (Carbon Trust ).

Αυτή η εξαντλητική ποσότητα ενέργειας και οι εκπομπές που παράγει επιδεινώνονται από την αναποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων να ελέγξουν την κατανάλωση ενέργειας.

Είναι ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ένα ενημερωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, το οποίο επιτρέπει μια χαμηλότερη και πιο αναλυτική επισκόπηση της κατανάλωσής της,  μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν οφέλη όπως π.χ.

 • Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και ως εκ τούτου, εκπομπών άνθρακα.
 • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της απολύμανσης του εσωτερικού χώρου από βλαβερά μικρόβια και ρύπους
 • Μείωση των αυξημένων πληρωμών σε κόστος ενέργειας.
 • Ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
 • Ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
 • Βελτίωση της αξίας των μετοχών των εταιρειών

Η Smart Systems AE  έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή εξατομικευμένων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας σε όλους τους κλάδους των εφαρμογών. Η τεχνολογία της Honeywell που εφαρμόζουμε αυξάνει την επιχειρηματική απόδοση, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και υλοποιεί τη στρατηγική της εταιρικής και κοινωνικής σας ευθύνης.

elEL
ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ ΒΑΝΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ SMART ΛΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ IMP
ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ OLI
ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ