Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αυξήσετε το επίπεδο άνεσης του εσωτερικού σας χώρου;Αν αναζητάτε μία νέα πηγή θέρμανσης και ψύξης, έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε  ακριβώς σε αυτό.
Πως? Αντί να αγοράσετε και τα δύο συστήματα, επενδύστε σε μια αντλία θερμότητας. Θα έχετε θέρμανση και ψύξη σε μια συμπαγή μονάδα και το σπίτι σας, θα είναι άνετο όλο το χρόνο.

Ακολουθούν τέσσερις καλοί λόγοι για τους οποίους μια εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σάς προσφέρει μεγάλη απόδοση επένδυσης.

Θέρμανση και ψύξη με μία συμπαγή μονάδα

Οι αντλίες θερμότητας δροσίζουν το σπίτι σας το καλοκαίρι όπως και τα κλιματιστικά και θερμαίνουν το σπίτι σας το χειμώνα. Τα συστήματα το επιτυγχάνουν αυτό μέσω μιας βαλβίδας αντιστροφής. Η βαλβίδα αναστροφής είναι ένας διακόπτης που αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του ψυκτικού μέσου. Εκτός από το ότι αφαιρούν τη θερμότητα από το σπίτι σας το καλοκαίρι και τη μεταφέρουν έξω, οι αντλίες θερμότητας εξάγουν θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη μεταφέρουν σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα. Αυτές οι μονάδες είναι ιδανικές για σπίτια με περιορισμένο χώρο.

Εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης

Η θέρμανση και η ψύξη αποτελούν περίπου το 50 τοις εκατό του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού ενέργειας. Μια αντλία θερμότητας μπορεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης έως και 50 τοις εκατό. Η εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης μειώνεται μεταξύ του μισού και του ενός τρίτου αυτού που θα πληρώνατε για να ζεστάνετε το σπίτι σας οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας. Βιομηχανικές μελέτες δείχνουν ότι μια αντλία θερμότητας μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30 τοις εκατό στο κόστος ενέργειας για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια μόνο μιας περιόδου θέρμανσης. Οι Αντλίες θερμότητας με υψηλή βαθμολογία HSPF το καταφέρνουν αυτό.  Το HSPF (Heating Seasonal Performance Factor) υποδεικνύει την απόδοση μιας αντλίας θερμότητας. Είναι ο λόγος της συνολικής παραγωγής θερμότητας κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης προς την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η μονάδα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η μονάδα. Εξοικονομήστε επίσης κόστος ψύξης. Ο δείκτης SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) είναι η συνολική απόδοση της αντλίας θερμότητας κατά την περίοδο ψύξης διαιρούμενη με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει. Όσο υψηλότερο είναι το SEER, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτική είναι η μονάδα. Οι αντλίες θερμότητας έχουν HSPF από 8 έως 13. Οι αριθμοί SEER πηγαίνουν από 13 έως 27,5. Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, θα χρησιμοποιείτε τον δροσισμό περισσότερο από τη θέρμανση κατά την διάρκεια του έτους. Επομένως, φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο SEER. Μπορείτε να κάνετε την ενεργειακή απόδοση εύκολη ανεξάρτητα από την εποχή.

Εξοικονομήστε κόστος με τεχνολογία συμπιεστή μεταβλητής ταχύτητας.

Ένας συμπιεστής μεταβλητής ταχύτητας αναγκάζει μια αντλία θερμότητας να προσαρμόζει συνεχώς την ισχύ της σύμφωνα με τις απαιτήσεις φορτίου ανά πάσα στιγμή. Οι αντλίες θερμότητας κάνουν αυτές τις ρυθμίσεις χωρίς σπατάλη ενέργειας. Αυτή η τεχνολογία απόκρισης διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας διασφαλίζοντας ότι η αντλία θερμότητας παρέχει μόνο το επίπεδο κλιματισμού που χρειάζεστε. Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη άνεση εσωτερικού χώρου στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Οι αντλίες θερμότητας ενός σταδίου λειτουργούν με βάση την αρχή του όλα ή τίποτα — που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης. Από την άλλη πλευρά, η εξοικονόμηση έως και 40 τοις εκατό στο συνολικό ετήσιο ενεργειακό κόστος δεν είναι ασυνήθιστη για αντλίες θερμότητας με συμπιεστές μεταβλητής ταχύτητας. Θα παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να πάρετε τη σωστή απόφαση για το σπίτι σας.

Διαχειριστείτε την υγρασία

Η ιδανική σχετική υγρασία εσωτερικού χώρου πέφτει από 30 έως 50 τοις εκατό. Οι αντλίες θερμότητας είναι καλύτερες από τα παραδοσιακά κεντρικά συστήματα HVAC για τη διαχείριση των επιπέδων υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Η αποτροπή της υψηλής υγρασίας το καλοκαίρι και του ξηρού εσωτερικού αέρα το χειμώνα θα αυξήσει την άνεση των εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, η διαχείριση της εσωτερικής υγρασίας υπερβαίνει την άνεση. Η χαμηλή ή υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και τα άτομα με αναπνευστικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Για παράδειγμα, ο κρύος αέρας θα ερεθίσει τις ρινικές οδούς και η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα άσθματος. Στη Smart Systems έχουμε όλες τις λύσεις που αντιστοιχούν και βελτιώνουν την άνεση του εσωτερικού σας χώρου. Με τις Αντλίες Θερμότητας που ταιριάζουν στις ανάγκες του σπιτιού σας, επωφελείστε από τη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, και εξοικονομείτε χρήματα στο κόστος ενέργειας. Καλέστε μας σήμερα στο 210 2589885 για περισσότερες πληροφορίες ή για να προγραμματίσετε ραντεβού για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.

elGreek
ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ ΒΑΝΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ SMART ΛΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ IMP
ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ OLI
ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ
Μετάβαση στο περιεχόμενο